Facebook tar over verden?


På denne bloggen er vi nødt til å skrive et debattinnlegg. Da har jeg tenkt å ta opp min mening om facebook, siden jeg ble ganske inspirert av læreren min forrige uke. Han snakket om både facebook og nåtidens barndom.

Dette fikk meg til å tenke litt, er egentlig facebook en bra innflytelse på oss? Man hører stadig folk blir avhengig av det, og tilbringer timevis av tid foran en pc-skjerm. Men får man i hele tatt noe ut av de timene? Etter min mening får vi ikke stort ut av det. Hadde ingen hatt facebook hadde det jo ikke vært noe problem. Folk overlevde jo uten det før, så hvorfor skal man ikke det nå? 

Denne slags media er jo sosialt, men folk møtes jo ikke like ofte lenger. I stede for å møtes snakker man heller sammen på facebook. Det gjør jo f.eks. noe med vennskap, eller folk generellt. Folk er ikke den samme på nett og i virkelighet, så uenigheter og misforståelser kan oppstå.


Andre negative ting kan være stalking(altså forfølging). Man kan finne ut ganske mye om folk inne på facebook, men det er jo noe folk burde tenke over selv. Ikke alt burde deles med hele verden. Det er jo også positive ting med det da, for eksempel bursdags påminnelser. Jeg klarte aldri huske bursdager før, men med facebook er det ganske enkelt.

Andre positive ting må være rask og billigere kommunikasjon. Har man tillgang til internett er det enklere å starte en samtale på facebook, istede for å ringe eller SMS´e. Man får også holdt kontakt med familie og venner som bor langt unna. Det synes jeg er bra, med tanke på at halve slekta mi bor i Nord!


Dette var da mine meninger, hva synes dere? 

- Vilde

4 kommentarer

emilydiary

23.10.2012 kl.19:27

kjempebra meninger :D

ckms

23.10.2012 kl.20:03

Veldig bra skrevet. Jeg har ikke Facebook av flere grunner. Og jeg merker et stort press, men de fleste jeg kjenner som er ærlige, sier at de blir avhenge av det:)

Hyggelig med kommentar tilbake;)

23.10.2012 kl.20:43

fack ya du ruleee, V-I-L-D-E du er bare best !!! jeg elsker deg
så bra skrevet! ha en fortsatt flott uke :)

Skriv en ny kommentar

hits